De omgeving

De Keutenberg heeft voor ieder wat wils!!

Natuurliefhebbers
Voelt u zich een met de natuur en houdt u van wandelen, fietsen, genieten van de rust en het uitzicht, het maken van natuur foto’s? Dan is de Keutenberg de ideale plek om vakantie te vieren. De Auwe Kauversjtal ligt in het stiltegebied boven op de bekende Keutenberg in het natuurreservaat ’t Gerendal. De Auwe Kauversjtal biedt bij helder weer een panorama over onder andere Wijlré, het Geuldal, Schin op Geul, Aken, Vaals, Gulpen, Ransdaal. De Auwe Kauversjtal grenst aan een uitgestrekt weiland met grazende dieren. Stelt u het zich al voor? Wakker worden en omgeven worden door deze heerlijke natuur. Een kopje koffie en krantje in de hand en plotseling verrast te worden door een vos die zich verbergt in het weiland en de tjilpende vogeltjes. Even lekker uitwaaien kan ook op de Keutenberg. Wielerliefhebbers kunnen zich uitleven op de bekende Amstel Gold Race wielerroute. Bovendien zijn er voldoende wandel mogelijkheden langs de meanderende Geul, als door uitgestrekte velden en pittige hellingen. Als de eerste sneeuwvlokjes vallen, kunt u al een sneeuwwandeling maken in het Vijlenerbos gelegen in het hoogst gelegen dorp van Nederland. Kortom, voor een natuurliefhebber zijn er voldoende ontspanningsmogelijkheden.

Bourgondische levensgenieters
Echter, als u houdt van het bezoeken van gezellige cafeetjes en restaurants, uren winkel plezier of juist het bezoeken van monumenten, bent u ook aan het juiste adres. De vestigingsstad Valkenburg biedt een variatie aan toeristische trekpleisters. De monumenten de ruïne, kasteel Schaloen, de mergelgrotten zijn een bezoekje de moeite waard. Ook voor kinderen is er voldoende te beleven in Valkenburg zoals de kabelbaan, rodelbaan en de pretparken het sprookjesbos en de valkenier. In de talloze kleine gezellige cafeetjes en restaurants van Valkenburg kunt u onder het genot van een stukje Limburgse vlaai en/of een Limburgs Brand biertje lekker ontspannen. Ook kunt u zich laten verwennen in Thermea 2000 gelegen op de finish van de Amstel Gold Race, de Cauberg. In de winter, kunnen de veelbezochte kerstgrotten en Santa’s village in Valkenburg bezocht worden.
Voor winkelliefhebbers ligt Maastricht, Aken en Luik op een steenworp afstand. Avonturiers kunnen de wereld ontdekken in Mondo Verde in Landgraaf. Dierenliefhebbers kunnen dierentuin Gaja Zoo in Kerkrade bezoeken. Ook een dagje het heuvelland verkennen met de stoomtrein is een aanrader. Kortom dit is maar een kleine selectie!